Connect with us

Evenimente

Incendiu în Dorohoi. Pompierii s-au luptat două ore cu flăcările

Published

on

Un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale s-a extins la un depozit de furaje și două anexe din gospodăria unui dorohoian. S-a întâmplat ieri după-amiază în Dorohoi.

Solicitați să intervină, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi s-au luptat mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au fost distruse de flăcări bunuri materiale în valoare de aproximativ 25.000 lei.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad