Connect with us

National

Despescu, despre DOCUMENTELE pe care trebuie să le aibă fiecare român când pleacă de acasă

Published

on

Chestorul-șef Bogdan Despescu a reamintit, la Realitatea PLUS, în ce condiții se pot deplasa românii în aceste zile, de Florii și de Paști. Secretarul de stat a făcut un apel pentru respectarea, în timpul sărbătorilor pascale, a măsurilor de restricție și distanțarea socială pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Despescu: Cetățenii să se deplaseze NUMAI dacă au URGENȚE

„Facem apel la toti cetatenii sa se deplaseze numai in conditii de stricta necesitate, pentru urgente, pentru ca vor fi supusi verificarilor si se vor aplica sanctiuni daca sunt nereguli.

De aceste sărbători suntem in permanenta cooperare cu Biserica, au fost transmise mai multe recomandari si impreuna vom actiona ca sa se respecte aceste recomandari”, a spus secretarul de stat în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS.

Care sunt DOCUMENTELE pe care trebuie să le aibă românii când pleacă de acasă

Despre deplasările la rude, chestorul-șef Bogdan Despescu spune că „cel mai important e sa ne deplasam numai cand e strict necesar, pentru un anumit sprijin. Cel mai bine ii protejam stând acasa. Sunt exceptii in ordonantele militare cand membrii familiei, rude, au nevoie de ingrijire. Numai atunci sa ne deplasam, in rest cel mai bine ii protejam stand acasa”.

În cazul în care este vorba de îngrijirea sau asigurarea celor necesare sau îngrijirea unor membri de familie, părinți, bunici, Bogdan Despescu a prezentat cum pot dovedi românii că merg să își ajute rudele.

„În astfel de situatii, la momentul verificarii, cetățenii trebuie să prezinte Declarația pe propria răspundere, actul de identitate, prin  care se dovedeste locul de unde se deplasează, iar din declarația pe propria raspundere locul unde urmeaza sa mearga”, a explicat Bogdan Despescu, la Realitatea PLUS.

#covid #coronavirus

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad