Connect with us

National

Rata şomajului în hotelurile şi restaurantele din România a ajuns deja la 60 la sută. Sute de mii de oameni sunt în şomaj

Published

on

Rata şomajului în hoteluri şi restaurante a ajuns la 60 la sută şi este posibil să crească la 90 la sută în următoarea perioadă. Avertismentul a fost lansat de reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) care susţin că epidemia de dcoronavirus a “paralizat” turismul, iar mii de oameni vor rămâne în acest an fără niciun venit, salariu sau indemnizaţie de somaj.

Turismul este domeniul cel mai afectat de criza cauzată de epidemia de coronavirus.

“Pe lângă aceşti şomeri, un număr de aproximativ 50.000 de persoane de pe litoral se află într-o situaţie dramatică, deoarece au încetat şomajul la 1 aprilie şi nu mai au nicio sursă de venit. Aceştia au contracte de muncă pe perioada determinată de şase luni şi nu vor mai beneficia în anul 2020 de indemnizaţie de şomaj, deoarece nu vor îndeplini condiţia stagiului de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni, având în vedere ca nu pot fi angajaţi pentru că hotelurile de pe litoral au activitatea sistată”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR, conform Agerpres.

Reprezentanţii FPTR susţin că numeroşi salariaţi sezonieri vor rămâne în acest an fără niciun venit, salariu sau indemnizaţie de somaj, deoarece societăţile de turism care funcţionează sezonier nu îşi vor mai desfăşura activitatea în condiţii normale. De asemenea, “salariaţii sezonieri este posibil să nu mai fie angajaţi deloc sau, în cel mai bun caz, doar pentru o perioadă mai scurtă”.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad