Connect with us

Administratie

Comuna Manoleasa a devenit un șantier. Se realizează cel mai mare proiect de apă-canalizare din țară VIDEO

Published

on

O investiție de peste cinci milioane de euro a fost demarată în comuna Manoleasa din județul Botoșani. Este cel mai mare proiect de apă-canalizare care se realizează într-o comună din România.

După mai multe demersuri și drumuri la București, pe data de 20 decembrie 2017, Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa a semnat contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Semnarea contractului de finanțare a însemnat un pas important dar au urmat doi ani de licitații, avize și birocrație tipic românească. Abia spre finalul anului trecut s-a reușit finalizarea tuturor procedurilor și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În 2019 nu s-a mai realizat mare lucru și a rămas ca în acest an să fie executat acest proiect în valoare de 244 de miliarde de lei vechi.

Abia în 2019 s-a finalizat toată documentația, proiectul tehnic. Am dat ordinul de începere a lucrărilor în toamna anului 2019. S-au reluat lucrările, mergem destul de bine. Proiectul include rețeaua de apă și canalizare, în jur de 60 de kilometri de țeavă, cum spun constructorii. La fiecare curte vom face acea fereastră unde se pot branșa cetățenii. Oamenii nu vor plăti pentru branșamente. Avem stația de epurare la Sadoveni. Avem un bazin de înmagazinare la Zahoreni. Apa va fi adusă de la Hănești, din magistrala care ajunge la Săveni, iar de acolo va veni prin cădere Sadoveni, Manoleasa, Flondora și Zahoreni”, ne-a spus Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa.

O mare parte din acest proiect se va finaliza anul acesta, urmând ca în 2021 să se finalizeze sistemul de canalizare. Cert este că în toamna acestui an, o mare parte din locuitorii comunei Manoleasa vor avea apă

Proiectul ar trebui finalizat în toamna acestui an. Din câte am văzut până acum, apă vom avea în acest an iar canalizarea va fi în 2021, în primăvară sau vară”, a adăugat primarul comunei Manoleasa.

#manoleasa #apa #canalizare #investitie #proiect #botosani #stiri

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad