Connect with us

National

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Este un haos complet la Suceava

Published

on

Ministrul Sănătății a vorbit despre cauzele care au dus la ce s-a intamplat la Suceava, principalul focar de coronavirus din România, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

„Vorbim de un corp medical decimat, azi managerul interimar nu mai putea face fata , am schimbat cu medici militari, care trebuie sa puna in ordine repectarea regulilor.

A fost un cumul de nereglui, din partea pacientilor, nereguli, neresepectarea principiilor de preventie, examene clinice, si asa un asemenea pacient a infectat corpul medical

Medicii nu au fost testati, pentru ca nicio ancheta nu a fost dusa pana la capat. Am gasit un DSP absent, fara personal, am refacut DSP, cu personal adus de la Iasi, care reorganizeaza si reincepe acele anchete, pentru a vedea cine, cum a fost testat, cum e cu izolarea voluntara la domiciliu.

Este un haos complet, in conditiile in care o parte din corpul medical isi face datoria cu daruire si este in prima linie.

Urmeaza o evaluare a personalului meedical referitor  la stadiul bolii dar si a activitatii pe sectii.

Avem o incredere si o panica generalizate, ca e personal medical, ca e cetatean de rand. Trebuie sa intelegem ca panica generalizata nu duce decat la cumul de probleme.

Un corp medical valid poate gestiona o situatie de criza”, a spus Nelu Tătaru la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Ministrul spune că „se vor mai intampla cazuri de nerespectare a protocoalelor si a altor reguli”.

Una din măsurile la care este posibil să se apeleze este cea a în care „o parte din corpul medical sa ramana in spital, sa avem doua echipe, daca una cade sa ii ia locul cealalta. E un plan care a inceput prin evaluare. Vechea echipa (conducerea spitalului judetean Suceava – n.red.) nu a prezentat nicio evaluare. Managementul conteaza in acest moment. Trebuie sa avem o relatie normala intre management si corpul medical”, a mneționat Nelu Tătaru la „Legile puterii”.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad