Connect with us

National

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Este un haos complet la Suceava

Published

on

Ministrul Sănătății a vorbit despre cauzele care au dus la ce s-a intamplat la Suceava, principalul focar de coronavirus din România, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

„Vorbim de un corp medical decimat, azi managerul interimar nu mai putea face fata , am schimbat cu medici militari, care trebuie sa puna in ordine repectarea regulilor.

A fost un cumul de nereglui, din partea pacientilor, nereguli, neresepectarea principiilor de preventie, examene clinice, si asa un asemenea pacient a infectat corpul medical

Medicii nu au fost testati, pentru ca nicio ancheta nu a fost dusa pana la capat. Am gasit un DSP absent, fara personal, am refacut DSP, cu personal adus de la Iasi, care reorganizeaza si reincepe acele anchete, pentru a vedea cine, cum a fost testat, cum e cu izolarea voluntara la domiciliu.

Este un haos complet, in conditiile in care o parte din corpul medical isi face datoria cu daruire si este in prima linie.

Urmeaza o evaluare a personalului meedical referitor  la stadiul bolii dar si a activitatii pe sectii.

Avem o incredere si o panica generalizate, ca e personal medical, ca e cetatean de rand. Trebuie sa intelegem ca panica generalizata nu duce decat la cumul de probleme.

Un corp medical valid poate gestiona o situatie de criza”, a spus Nelu Tătaru la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Ministrul spune că „se vor mai intampla cazuri de nerespectare a protocoalelor si a altor reguli”.

Una din măsurile la care este posibil să se apeleze este cea a în care „o parte din corpul medical sa ramana in spital, sa avem doua echipe, daca una cade sa ii ia locul cealalta. E un plan care a inceput prin evaluare. Vechea echipa (conducerea spitalului judetean Suceava – n.red.) nu a prezentat nicio evaluare. Managementul conteaza in acest moment. Trebuie sa avem o relatie normala intre management si corpul medical”, a mneționat Nelu Tătaru la „Legile puterii”.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )