Connect with us

Administratie

ANUNȚ PRIMĂRIA MIHAI EMINESCU. “Transmitem un semnal de alarmă…”

Published

on

Prin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarmă către ministerele și instituțiile publice competente în vederea suplimentarii fondurilor de la bugetul de stat, dată fiind instalarea stării de urgență.

În acest sens, subliniem, în primul rând, că Primăria comunei Mihai Eminescu funcționează în mare parte din veniturile proprii, fapt ce înseamnă că derularea activității acesteia și obligațiile de plată pe care aceasta le are sunt direct influențate de încasările contribuabililor atât personae fizice cât și personae juridice.

Ținând cont de situația alarmantă în care se află societățile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite să închidă temporar activitatea, conducând la un deficit economic pentru acestea, afectează și situația economică a Primăriei și totodată, datorită prelungirii termenului de plată a taxelor și impozitelor atât pentru persoanele juridice cât și pentru cele fizice a diminuat considerabil încasările preconizate.

Autoritățile locale chiar dacă au un buget aprobat pentru anul 2020, neîncasând, nu își pot onora contractile încheiate cu furnizorii, atât la cheltuieli de funcționare cât și la cheltuieli necesare realizării investițiilor.

Faptul că s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol la altul, nu ajută cu nimic autoritățile deoarece acestea nu dispun de lichidități, neavând încasări.

Aceasta situație se întâlnește la primăriile care se gestionează din veniturile proprii, celelalte primării, având primate sume mult mai mari de bani pentru echilibrare, de la bugetul de stat.

Așadar, prin sprijinul solicitat urmărim buna desfășurare atât a activității proprii cât și a furnizorilor cu care avem contracte în derulare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad