Connect with us

Sanatate

Medic ATI Spital Dorohoi: “Vă rugăm… Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați”

Published

on

Spitalul Municipal Dorohoi va deveni spital COVID-19 și vat rata botoșănenii infectați cu acest virus. Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stârnit nemulțumirea personalului medical de la Dorohoi.

Simona Moșneguțu, medic ATI la Spitalul Dorohoi, spune că această unitate medicală nu are posibilitatea de a trata în condiții decente pacienții cu COVID-19 și a solicitat găsirea altor soluții.

“Avem un spital hulit de alții dar cu personal sufletist și dornic să muncească… Avem personal puțin și puține linii de gardă… Nu e vina noastră.. De cele mai multe ori ne depășim competențele… Și ni le asumăm. Nu, nu ne dăm în lături în lupta cu virusul.. Suntem conștienți că vom ajunge fiecare din noi să tratăm astfel de cazuri.

Dar în acest moment, nu putem asigura asistența medicală pacientului infectat cu acest virus în condiții cel puțin decente… Resursa umană poate fi înlocuită, aparatura necesară poate fi achiziționată, sau nu, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru și nu poate fi modificată peste noapte… Este o pălărie prea mare pentru noi și de data asta nu ne-o putem permite…. Stația de oxigen a Spitalului Dorohoi nu suportă presiunea necesară pentru o funcționare adecvată a ventilatoarelor… Vă rugăm.. Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați… Schimbați hotărârea luată peste noapte, fără a consulta în prealabil personalul calificat în luarea deciziilor… Dorim un dialog în care să ne expunem noi, specialiștii direct implicați, punctul de vedere… Există și alte soluții viabile, dincolo de orgolii.. Încă mai avem timp.. Dar nu mult…”, este mesajul postat de medicul Simona Moșneguțu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad