Connect with us

Administratie

Dorohoienii se opun spitalului COVID-19: “Oare cred ei că Spitalul Dorohoi va face față pandemiei și vor răsufla ușurați? Niciodată!”

Published

on

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a revenit asupra deciziei de a transforma Maternitatea Botoșani în spital COVID-19 și a decis ca pacienții cu coronavirus să fie internați în Spitalul Municipal Dorohoi.

Decizia a fost apreciată de către cei care s-a opus vehement transformării Maternității în spital COVID dar a stârnit nemulțumirea dorohoienilor. Viceprimarul Lucian Topalagă, medicii și locuitorii municipiului Dorohoi au reacționat imediat. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care s-a luat decizia, fără nicio discuție prealabilă și fără o analiză serioasă și au făcut o petiție online.

Redăm mai jos reacția viceprimarului municipiului Dorohoi, Lucian Topalagă:

Este limpede ca lumina zilei că mentalitatea celor de la Botoșani nu s-a schimbat și nici nu credem că se va schimba. Întotdeauna au considerat Dorohoiul ca pe copilul orfan al Județului, tratandu-l ca atare. Pe vremea comunismului majoritatea fondurilor se opreau acolo. După revoluție ora exactă ne-au dat-o tot ei, că așa au vrut. Acum, văzând supărarea botoșănenilor care nu au acceptat soluțiile propuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de amenajare a spitalului COVID-19 în reședința de județ, ce și-au spus? Hai cu spitalul la Dorohoi! Fără să solicite o părere măcar! Cu alte cuvinte, au transformat Ordonanțele Militare în ceva de care se tema toată țara, în Dictatură!

Suntem conștienți că lupta depusă de autorități, împreună cu cetățenii, trebuie să fie nemiloasă, dar mai trebuie purtată și cu discernământ.

Suntem conștienți că va veni și ziua în care și România, inclusiv Județul Botoșani, va începe să se confrunte cu valul de internări pe care îl vedem în țările din vest și tocmai de aceea ne întrebăm: De ce nu se gândesc cei de la Botoșani să asigure condițiile necesare ca în toate orașele să fie amenajate secții COVID-19? Oare cred ei că Spitalul Dorohoi va face față pandemiei și ei vor răsufla ușurați? Niciodată! Păi în condițiile în care nici Spitalul Județean nu este în stare să trateze bonlavii de COVID-19, trimițându-i la Iași, cred ei că la Dorohoi vor găși un spital Universitar? Oare nu se gândesc decidenții de la Botoșani că toți Dorohoienii și toți cetățenii din comunele limitrofe vor trebui să meargă la Botoșani pentru celelalte afecțiuni de care ar trebui să se trateze, putând contribui astfel la distribuirea virusului.

Mai proastă decizie nu se putea lua! Și cel mai deranjant este stilul dictatorial căruia noi, Dorohoienii, îi spunem NU!

Semnați această petiție și tragesti asftel un semnal de alarmă celor ce nu vor să ia decizii în comun, ci după propriul lor interes!Pentru cetățenii din Botoșani: Dacă nu se va reveni la decizie trebuie să știți că cel puțin din punct de vedere al profesionalismului angajaților spitalului Dorohoi nu trebuie să va faceți grijă! Va rugăm totuși să cereți autorităților județene să investească de urgență sumele necesare pentru asigurarea bazei materiale de care este nevoie, pentru că aici este marea problema!

Susțin și eu petiția care a aparut deja in mediul online!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad