Connect with us

Sport

LIGA 1 este cotată la peste 200 de milioane de euro. România peste Bulgaria, Polonia sau Israel

Published

on

Specialiştii de la Transfermarkt evaluează campionatul intern la 202.23 de milioane de euro. Campionatul României este evaluat de specialiştii de la Transfermarkt la 200 de milioane de euro.

Este vorba despre cota totală a fotbaliştilor din competiţia internă, o cotă care plasează campionatul din România peste campionate precum Polonia, Bulgaria, Kazahstan, Suedia, Israel, Cipru, Ungaria, Norvegia, Slovacia, Belarus sau Azerbaidjan.

România prinde astfel Top 20 de campionate din lume, fiind devansată la cota de piaţă, cu puţin de campionatele din Cehia, Danemarca, Serbia sau Croaţia.

Premier League are cea mai mare cotă de piaţă, jucătorii din Angia fiind evaluaţi în total la 9.71 miliarde de euro. La Liga este al doilea campionat din lume cu o cotă de piaţă de 6.25 miliarde de euro, în timp ce Serie A şi Bundesliga se bat pentru locul trei. Italienii au o cotă de piaţă de 5.51 miliarde de euro, iar germani de 5.07 miliare de euro. Ligue 1 (Franţa) este al cincilea campionat ca valoare, cu o cotă totală de piaţă de 3.84 miliarde de euro.

Din cele 202.33 milioane de euro, la cât este evaluată Liga 1 de către cei de la Transfermarkt, 127.03 milioane de euro este doar cota de piaţă a cluburilor care evoluează în playoff-ul Ligii 1 în această ediţie de campionat.

Citește mai mult pe TELEKOMSPORT.RO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad