Connect with us

Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021. Marius Vizer: “Cea mai buna decizie pentru a-i proteja pe toţi”

Published

on

Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), a declarat că amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo este “cea mai bună” decizie, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Jocurilor Olimpice din Japonia erau programate în perioada 24 iulie – 9 august 2020. Erau așteptați peste 11.000 de sportivi din 206 țări.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, au convenit că Jocurile Olimpice vor avea loc cel târziu în vara anului 2021.

IJF a fost întotdeauna susţinătoarea Mişcării Olimpice şi a Jocurilor Olimpice, însă în conformitate cu circumstanţele actuale, a fost cea mai bună decizie care putea fi luată. În perioada următoare, vom reprograma unele evenimente, imediat ce se va depăşi situaţia creată de coronavirus.

În primul rând, consider că a fost o decizie corectă de a amâna Jocurile, deoarece în acest fel se răspunde la întrebările sportivilor şi ei pot fi ceva mai relaxaţi şi îşi pot planifica activitatea viitoare după ce criza Covid-19 se va încheia. Cred ca toţi oamenii care practică sportul nostru sunt puternici din punct de vedere mental.

În plus, suntem o familie unită în judo, ceea ce înseamnă că toţi judoka ar trebui să meargă la antrenorii lor, la cluburile lor, la federaţiile lor naţionale şi la IJF pentru sprijin bazat pe valorile şi principiile noastre, luând în considerare modul de viaţa din judo. Ştiu că a fost o decizie dificilă, deoarece decizia a avut efect total asupra sportivilor şi a sportului, dar în acest moment a fost cea mai buna decizie pentru a-i proteja pe toţi“, a spus Marius Vizer, citat de agenția de știri Xinhua.

Sursa: REALITATEASPORTIVĂ.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad