Connect with us

National

Sociopol: 800.000 de români s-au întors în ţară în două săptămâni. 400.000 recunosc că au făcut-o din frica de coronavirus

Published

on

Conform celor mai recente sondaje Sociopol, aproximativ 800.000 s-au întors în ultimele două săptămâni din străinătate. Doar jumătate, aprox 400.000, recunosc că au facut-o de frica de coronavirus, au spus pentru ECONOMICA.NET sociologii de la Institutul de sondare a opiniei publice Sociopol.

Potrivit unui celui mai recent sondaj Sociopol, publicat exclusiv de economica.net, aproximativ 800.000 de români s-au întors în ultimele două săptămâni din străinatate.

Dacă în sondajul din 7 martie aveam, pe bază de declarație a unui eșantion reprezentativ la nivel național, 3,5 milioane de români în străinătate plecați pentru mai mult de 3 luni, în sondajul terminat ieri, pe 23 martie, numărul a scăzut la 2,7 milioane, au transmis sociologii Sociopol.

Diferența de la 3,5 milioane la 2,7 milioane reprezintă fluxul de români întorși în ultima perioadă în țară. Dintre aceștia, doar jumătate, aprox. 400 de mii, rezultă că s-ar fi întors “de teama coronavirusului”.

Numerele identificate pe baza sondajului Sociopol sunt congruente cu cele vehiculate în ultimul timp în mass media de către surse oficiale.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad