Connect with us

National

COVID 19. Primul deces înregistrat în România

Published

on

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 

Potrivit sursei citate, este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani, confirmat cu COVID-19 pe data de 18.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgebțe (UPU) din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.
Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Bărbatul se întorsese din Franța. 

Medicilor Spitalului Filiasi li se va întocmi dosar dosar penal pentru abuz serviciu și pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor pentru modul în care au gestionat acest caz, punându-se în pericol viața cadrelor medicale din întreaga secție a spitatlului. De altfelș, s-au făcut pentru 23 de cadre medicale. În prezent secția Primiri Urgențe a spitalului este închisă. Cadrele medicale sunt izolate și se așteaptă rezultatele teste.
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că șapte români au murit până în prezent din cauza coronavirusului în Italia și Franța.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad