Connect with us

Politica

Doina Federovici: “Am depus un proiect de lege care prevede suspendarea ratelor bancare”

Published

on

Pentru că degeaba așteptăm de la Guvernul Orban și pentru că e vremea măsurilor urgente, clare și ferme pentru soarta  oamenilor, am depus astăzi alături de colegii din PSD din Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020.

Milioane de români și sute de mii de firme au rate scadente. În această perioadă complicată, Guvernul era obligat să acționeze rapid și nu trebuie să inventeze nimic, alte țări au luat deja măsurile acestea. Au alocat 42 de milioane în plus la Sănătate, ceea ce este…jenant! Întrucât în ultima ședință nu s-au gândit la ratele ce trebuie plătite de către românii ce tocmai intră cu sutele de mii în șomaj tehnic, am depus noi acest proiect de lege. Și-l votăm și repede, chiar și izolați. Oamenii sunt cei mai importanți acum

În această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme și curajoase. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri.

Măsura se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020.

Durata contractuală se va prelungi corelativ.

Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri.

Doina Federovici – Președinte PSD Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad