Connect with us

Economic

Valeriu Iftime: “E clar că vom avea o criză dar dimensiunile ei le vom măsura mai târziu”

Published

on

Omul de afaceri Valeriu Iftime se așteaptă la o criză economică după această pandemie dar spune că în acest moment nimeni nu poate ști dimensiunile acestei cize.

Valeriu Iftime a precizat că în momentul de față compania Elsaco nu are nicio problemă și își desfășoară activitatea normal. Probleme pot apărea dacă se va prelugi pandemia iar fabricile din Europa vor rămâne închise.

Încercă să lucrăm atâta timp cât suntem protejați. O să vedem până când și cum este, cât ține. E foarte ușor să spui că va fi rău… Dar nu are nimeni măsura asta, nu știm cât va dura, cum vor reacționa partenerii noștri, cei din afară sau din interior. Este clar că avem o problemă cu importurile pentru că sunt fabrici din Italia sau Franța care și-au închis activitatea pentru vreo două săptămâni. Noi funcționăm normal astăzi, avem multe proiecte pe irigații, căldură, apă. Noi nu lucrăm cu China ci cu Germania, Franța, Italia. Este adevărat că aceste fabrici au subansamble care se fac în China. S-a dat și un comunicat de la guvern, toate proiectele se continuă. E un semnal pozitiv, e un semnal de încurajare. Eu nu aștept să dea cineva ceva pentru nu are de unde să dea statul. Important este să avem bani pentru alimentație și sănătate care țin de viața omului”, a declarat Valeriu Iftime.

În același timp, omul de afaceri botoșănean se așteaptă la o criză economică pe plan mondial.

Dacă această pandemie va dura o lună sau două, nu poate fi un dezastru major. Pot fi probleme dar nu majore și dezastruoase. Lucrurile depind de cum ne concentrăm noi să limităm dimensiunea asta a îmbolnăvirilor. În general, în luna august, fabricile occidentale nu muncesc. Vor lucra anul acesta. Probleme vor apărea dacă această pandemie nu va putea fi controlată mai multe luni. Simplu nu va fi. E clar că vom avea o criză dar dimensiunile ei le vom măsura mai târziu. După ce controlezi fenomenul, poți face tot felul de previziuni, a mai precizat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad