Connect with us

National

Se încearcă redeschiderea Hexi Pharma pe fondul crizei coronavirusului

Published

on

Măsură excepțională luata in calcul de guvern. Hexi Pharma, fabrica acuzata că făcea biocide neconforme pentrtu spitale, ar putea fi rechiziționată.

Criza de dezinfectanți a dat guvernului ideea de a redeschide capacitatea de producție din București, închisă de procurori în aprilie 2016. În acest moment, doar la fabrica Romchim din Târgu Mureș se produc pe scară mai mare dezinfectanți, restul producătorilor din România fiind mai degrabă afaceri mici și mijlocii.

Surse guvernamentale au declarat pentru postul de radio Europa FM că toate utilajele fostei fabrici încă există, iar cu ajutorul specialiștilor Ministerului Apărării vor fi repuse în funcțiune. Ministerul Economiei este cel care a prevăzut în decretul instituirii stării de urgență posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private.

Cum după închiderea societății Hexi Pharma de către stat nu mai există alt producător de biocide pe piață, aceasta ar putea fi reînviată, dar de autorități de această dată. Surse guvernamentale au declarat că vor fi rechiziționate liniile de producție și posibil anumite cantități de clor.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad