Connect with us

Evenimente

Ministrul Educației: ”În momentul acesta nu luăm în calcul înghețarea anului școlar”

Published

on

Ministrul Educației, Monica Anisie, a reîntărit hotărârea potrivit căreia anul școlar nu va fi înghețat, elevii continuănd să învețe de acasă.

”Așa cum este prevăzut în decret, 30 de zile este clar că suspendarea cursurilor se va realiza. Urmează vacanța de Paște. Dacă situația se va înrăutăți vom lua măsurile necesare. Nu putem da acum o dată concretă.

În niciun caz nu am luat în calcul înghețarea anului școlar. Îndemn părinții, profesorii și elevii să se informeze doar din surse oficiale.

La momentul acesta trebuie să dăm dovadă de calm și responsabilitate. Măsurile pe care le vom lua vor fi în beneficiul elevilor, studenților.

Repet, în momentul acesta nu luăm în calcul înghețarea anului școlar.

Trebuie să fim responsabili și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea PLUS.

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pot urmări începând de luni, 17 martie, cursurile de Teleşcoală organizate de TVR în contextul închiderii şcolilor din cauza noului coronavirus COVID-19.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 09:00 – Limba şi literatura română, de la 09:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15:00 – Limba şi literatura română şi de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie. Cursurile pot fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de YouTube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro, iar predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad