Connect with us

National

Măsuri MAI: “Se suspendă activităţile resturantelor, barurilor şi hotelurilor. Se suspendă zborurile spre Italia şi Spania 14 zile”

Published

on

“De ieri, Bogdan Despescu si Raed Arafat fac parte din grupul de decizie la nivelul comitetului de decizie la nivelul ministerului de Interne. Am emis ordin de comandant sau ordonanta militara. Se suspenda actiitatea sde servire si consum a produselor alimentare si bauturi de catre restaurante, baruri, hoteluri, in spatiile din interiotul sau exteriorul locatiei.

Interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschise.

Am decis ca toti conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea mai mare de 3,5 tone au obligatia sa detina dezinfectant, manusi si masca, si sa prezinte documente care sa ateste traseul de la plecare pana la destinatie.

Ansamblele si subansamblele echipamentelor medicale nu fac obiectul restrictiei la export.

Se suspenda toate zborurile spre spania si din spania catre romania pentru 14 zile. Intra in vigoare pe 18 martie, ora 18, ora Romaniei.

Se suspenda zborurile catre si din italia, din data de 23 martie. Nu se aplica zborurilor cu avioane de stat, de transport marfa, umanitare sau medicale.

Pe durata starii de urgenta, Politia Romana va conduce ooperational politia locala care functioneaza pe raza de competenta”

Numărul bolnavilor de coronavirus în România a ajuns la 217, cel mai nou bilanţ indicând un număr de 33 noi infecţii descoperite, potrivit informațiilor transmise marți la ora 18.00 de Grupul de comunicare strategică.

”Va informez ca am emis mai multe ordine. Incepand de maine, 18 martie, rezidentii vor intrerupe stagiile in toate sectiile în care sunt distribuiti si se vor prezenta pana la ora 12 pentru a fi distribuiti în spitale pentru a face garda. Rezidentii in medicina internă si de familie intrerup stagiile si se vor prezenta la Sectiie de Spital, Camere de Gardă pentru a sprijini forțele. Rezidenții din alte sectii vor fi repartizati in functie de necesitate.

Vor fi recrutati studenti, incepand cu cei din anul 4 pentru a fi recrutati pentru camerele de gardă. Toate analizele vor fi centralizate de Institutul de Sănătate publică si vor fi prezentate Ministerului. Au fost instalate 162 de corturi speciale instalate pentru triajul medical, astfel de corturi puteti sa le mai vedeti si in curtea spitatelor. MAI va pregăti o unitate sanitare pentru tratarea persoanelor.

Pana in acest moment au fost confirmate 217 cu coronavirus, 3373 de persoane in carantina, sunt date in dinamica si se pot schimba. În urmatoare perioada urmează sa se dispuna si alte ordine si dispozitii pentru a face fată si spriji populația. Singura rugaminte este ca populația sa respecte masurile. Să nu se prezinte la spital cu simptome minore, să se prezinte la medicii de familie.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad