Connect with us

National

COVID-19. Klaus Iohannis decretează STARE DE URGENȚĂ, în România, de luni!

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că România va intra, de luni, în stare de urgență, ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de infecție cu coronavirus. Este o situație cu care ne-am mai întâlnit la Mineriada din 91. Acum s-a recurs din nou la ea pentru a face posibilă alocarea de noi resurse. Vor fi mai mulți bani în special pentru medicamente și aparatură medicală, iar procedurile de achiziție vor fi simplificate, a explicat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, cu puțin timp în urmă, o declarație de presă, la Cotroceni. Iată principalele declarații:

“Prima prioritate pentru noul guvern e continuarea luptei impotriva coronavirusului si pentru a gestiona eficient criza.

Guvernul care isi preia acum mandatul este cel care si pana acum a lucrat cu motoarele turate, bine, pentru a gestiona acesata criza. Acum, cu toate fortele, vom continua lupta.

Noul guvern, impreuna cu mine, ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona eficient criza si, dupa ce se termina, pentru a guverna foarte bine pentru romani si pentru Romania.

Este foarte important ca masurile care vor fi luate sa fie luate la timp, in asa fel incat sa prinda. Iar pentru a face posibila aceasta lupa cu toate instrumentele prevazute de lege am decis sa decretez stare de urgenta la inceputul saptamanii viitoare. Va face posibila alocarea de noi resurse imporante pentru gestionarea crizei”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad