Connect with us

Economic

Mihaela Vasilică: “Toate activitățile de la Micha Kids sunt suspendate. Aștept un răspuns de la ITM, cum să fac cu angajații”

Published

on

Mai mulți agenți economici din municipiul Botoșani și-au suspendat sau și-au limitat activitatea în ultimele zile. Acum ei așteaptă măsuri concrete din partea guvernului care să compenseze pierderile suferite.

“Nu putem trece cu vederea că toți suntem afectați, într-o măsură sau alta. Orice conducere responsabilă  adoptă un set de măsuri capabile să ușureze trecerea prin aceste momente de criză. Dacă la nivel național, pe anumite domenii, legislația adoptată s-a dovedit a avea goluri, ele trebuiau completate la nivel local de către comitetele de urgență. S-au închis școlile și grădinițele cu scopul de a preveni răspândirea virusului în comunitate. Este o măsură bună dar această măsură trebuia corelată cu un set de alte măsuri care să asigure eficiența ei. În  momentul în care trimiți sute de mii de copii acasă, nu poți să-i trimiți fără să asiguri un cadru legal și părinților de a fi lângă ieri. S-a luat o măsură luni iar legea pentru părinți probabil va fi luată după o săptămână. Nu a fost clar în ceea ce privește învățământul privat. Învățământul privat se susține financiar sută la sută. Grădinițele private, centrele educaționale sau orice altă formă, nu sunt acoperite  de această lege”, a precizat Mihaela Vasilică.

“Nimeni nu știa în ce bază să-și închidă unitatea, să trimită copiii acasă și ce să facă cu angajații. Angajații trebuie să aibă un statut foarte clar, conform legii. Nu se poate închide o unitate pe simț civic. Trebuie să existe o lege. Te poți trezi dat în judecată sau amendat de organele de control. De ce nu s-a făcut? Nu știu. Toate activitățile de la Micha Kids sunt suspendate, nu funcționăm de joi pe niciunul dintre punctele de lucru. Nu am primit nicio înștiinațare, să închid, să nu închid, am voie, nu am voie. Am încercat inclusiv cu instituțiile din județ. Au ridicat din umeri. Aștept un răspuns de la ITM, cum să fac cu angajații”, a adăugat administratorul Misha Kids.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad