Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD. Nu panică, ci responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi și profesionalism din partea instituțiilor abilitate

Published

on

Senatorul Lucian Trufin face un apel public către botoșăneni pentru a-i conștientiza asupragravității situației în care se aflăsănătatea publică acum, ca urmare a răspândirii  virusul Covid – 19. Măsurile anunțate de ComitetulNațional pentru Situații Speciale de Urgență trebuie implementate de urgență de către instituțiile abilitate,însă totodată, fiecare dintre noi avem datoria de a respecta regulile ce se impun.

 “Ca orice român realizez faptul că ne aflăm într-o situație fără precedent în istoria actuală,în ceea ce privește amenințarea la care este expusă sănătatea publică,ca urmarea răspândirii Coronavirusului.Acum, mai mult ca oricând, se impune să vorbim despre rolul esențial pe care îl joacăinstituțiile statului abilitate,care potprintr-o colaborare eficientăsăatragă atențiacetățenilor și au capacitatea de apreveniextinderea epidemiei, prin măsurile stabilite.Nu trebuie să ignorăm faptul că aceeași responsabilitate o avem fiecare noi, deopotrivă. Respectarea regulilor de igienă, dezinfectarea frecventă a suprafețelor cu care intrăm în contact și evitarea spațiilor aglomerate, nu sunt doar recomandări, ci lucruride care TREBUIE să ținem cont”,a declarat senatorul Lucian Trufin.

Politica și partizanatul politic nu mai au ce căuta în această situație cu adevărat îngrijorătoare,dar instituțiile abilitate ale statului nu au voie să greșească în aceste momente.

“Fac un apel public către Instituția Prefectului, Consiliul Județean Botoșani, Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții publice cu responsabilități în prevenirea și combaterea acestei epidemii să comunice frecvent și corect, astfel încât  populația județului să fie informată, pentru a nu intra în panică. Prezența în spațiul publicaresponsabililor acestor instituții, diseminarea înpresalocalăa celor mai importanteinformațiilegate demăsurile pe care trebuie să le ia fiecare botoșănean și a măsurilor de prevenție, este imperios necesară acum.De asemenea trebuie identificate soluții alternative pentru toate sectoarelede activitate în care se pot aplica aceste măsuri, pentru continuarea desfășurării activităților.Botoșănenii trebuie să fie informați tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală panică generală.” a mai adăugat senatorul botoșănean.

Sursa: Comunicat PSD

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad