Connect with us

Administratie

Mai multe facilități pentru deținuții din penitenciare

Published

on

Administrația Națională a Penitenciarelor a luat o serie de măsuri temporare, de reducere a interacțiunii deținuților cu persoane din exteriorul locurilor de deținere.

Potrivit reprezentanților ANP, pentru asigurarea dreptului la informare cu privire la evoluția situației epidemiologice, precum și la măsurile aplicabile la nivel național, s-a prelungit programul de difuzare a semnalului TV, până la ora 24:00. De asemenea, se realizează demersuri în vederea prelungirii programului de acces la posturile telefonice fixe instalate în camerele/secțiile de deținere, analizându-se, totodată, posibilitatea creșterii intervalului de timp alocat convorbirilor telefonice zilnice.  Se asigură suportului tehnic pentru maximizarea asigurării dreptului la comunicări on-line cu mediul de suport. Tot în această perioadă, se derulează campanii de informare cu privire la conștientizarea riscurilor asociate virusului SARS-CoV-2 și a comportamentului preventiv necesar a fi adoptat în vederea prevenirii oricărei situații de risc.

De asemenea, s-au dispus o serie de măsuri care îi vizează și pe angajații penitenciarelor. Cei care revin în serviciu după efectuarea concediului de odihnă/alte situații de absență justificată, se dispune măsura completării unei declarații pe proprie răspundere, prin care aceștia își asumă responsabilitatea cu privire la zona tranzitată/de destinație.  Se întrerup, pe o perioadă determinată, activitățile de pregătire profesională continuă, convocări sau oricare alte demersuri ce presupun activități de grup. Se derulează campanii de informare cu privire la conștientizarea riscurilor asociate virusului SARS-CoV-2 și a comportamentului preventiv necesar a fi adoptat în vederea prevenirii oricărei situații de risc, pe căile căile de comunicare deschise personalului, precum și prin afișare în locuri accesibile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad