Connect with us

National

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17

Published

on

Potrivit România TV, două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni în România. Numărul total ajunge astfel la 17, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați din spital.

Conform primelor informaţii, este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, care au fost testate pozitiv cu coronavirus. Astfel, numărul de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României a ajuns la 17.

Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că este de părere că “dacă există cel mai mic risc” va trebui să fie “suspendată activitatea în învățământul preuniversitar”.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad