Connect with us

National

Raed Arafat: „Adunările cu mai mult de 1.000 de oameni se suspendă până pe 31 martie”

Published

on

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a vorbit despre sistarea stagiilor în spitale pâna 31 martie, dar și despre interzicerea vizitele in spitalele în același interval de timp. Arafat a recomandat și evitarea călătoriilor românilor în zonele afectate, dar și vizitele românilor care locuiesc în zonele afectate în țară. 

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Referitor la cetățenii români carantinnați în altă țară, Arafat a mai spus că dacă au avut carantină în altă țară, nu vor intra într-o nouă carantină când intră în țară, pe baza certificatul emis.

Raed Arafat: „Persoanele aflate în izolare la domiciliu care doresc să plece în străinătate, nu vor putea pleca în perioada de izolare. Dacă ai intrat în izolare în 14 zile, rămâi în izolare 14 zile. Ministerul Sănătății va lărgi baza cu locurile unde se pot face analize pentru coronavirus. Există un proiect de hotărâre de guvern pentru carantină și autoizolare.”

La comandament a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății. Acesta a declarat:

Horațiu Moldovan: „La adunări de sub 1000, se vor analiza punctual în funcție densitatea mulțimii și de spațiul în care acești participanți se întâlnesc. Vom lua în considerare vârsta pacienților, cei vârstnici sunt mai sensibili. Ținem cont și de tipul activității: sportive, culturale, religioase. Toate informațiile vor fi adunate într-un tabel și vor fi evaluate în funcție de risc. Astăzi avem în România 15 persoane în carantină instituționalizată. ”

În 24 de ore, patru români au fost infectați, iar numărul celor contaminați a ajuns la 13. Ultimul pacient este un bărbat de 72 de ani din Galați. Acesta a fost adus în stare gravă la Institutul Matei Balș. Autoritățile au lansat și un apel public pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad