Connect with us

National

CORONAVIRUS. În ce condiții se suspendă cursurile în școli? Precizările ministrului Monica Anisie

Published

on

Autoritățile române au anunțat duminică măsuri restrictive fără precedent după Revoluție, în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus. Astfel, au fost stabilită și o procedură de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ, în cazul apariției cazurilor de COVID-19 în respectivele unități.  Criteriile nu țin strict de ordinul medical, ci se poate ţine cont şi de contextul social, a spus secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. 

Monica Anisie, ministrul interimar al educației, a detaliat la Digi24 cine și în ce condiții ia decizia de suspendare a cursurilor.

„Dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu DSP, poate să ia decizia suspendarii cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii, depinde de gravitatea cazului”, a spus Monica Anisie.

„La momentul acesta, vă pot spune că NU am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităților de învățământ sau a universităților, pentru că în afară de cazurile de la Timișoara și Hunedoara, nu avem în momentul acesta niciun caz confirmat. Dar împreună cu ministrul sănătății am elaborat o procedură. Vineri a fost transmisă în toate unitățile de învățământ”, a declarat la Digi24 Monica Anisie.

„Nu Ministerul Educației este cel care ia decizia, ci Comitetul național pentru situații speciale de urgență sau Comitetul județean, dacă se întâmplă la nivel județean”, a precizat ministrul interimar al educației.

„Aș face un apel la calm, pentru că nu este cazul, deocamdată, să ne alarmăm. Părinții, elevii să meargă la școală!” – spune Monica Anisie.

În același timp, ea face un apel la autoritățile publice locale să acorde o atenție sporită școlilor, să le doteze cu săpun și dezinfectat, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire și pentru a crea o stare de bine copiilor la școală. Cred că panica nu ne face bine și avem atâtea lucruri bune de făcut la școală sau la universitate! Dacă nu se întâmplă să avem vreun caz confirmat nu văd de ce am intra într-o panică dintr-aceasta din care cred că nimeni nu iese bine”, a punctat ministrul.

Citește mai mult pe DIGI24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad