Connect with us

Administratie

Proiect european pentru reamenajarea versantului Cornișa. Skatepark, tiroliană, escaladă, tir cu arcul și zonă de grătare

Published

on

Primăria municipiului Botoșani a accesat un nou proiect cu finanțare europeană, valoarea investițiilor care urmează a se realiza fiind de peste 14 milioane de lei.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, proiectul prevede zonă picnic, patru foișoare, zonă de grătare (12 grătare), 40 de mese, pergola din lemn și bănci.

De asemenea, se va amenaja un skatepark cu o suprafață de 1467 mp, pe care vor fi amplasate diverse echipamente: minipipe, semipiramidă, quarterpipe, taluz, tija de alunecare.

Vă mai fi o zonă pentru jocurile de iarna (partie săniuș, tubing). Conform proiectului, pârtiile de tubing vor avea 110 de metri lungime. Se va amenaja o suprafață de cca 2000 mp dotată cu echipamente pe diverse categorii de vârstă.
Se va realiza o zonă pentru paintball, o zonă de escaladă cu 7 ziduri de escaladare, care vor avea înalțimi cuprinse între 2,50m și 7 m înălțime.
Vor fi piste pentru tir cu arcul, o zonă cu tiroliană. În zona desîmpădurită se vor amenaja două trasee de tiroliană, unul mai scurt de 30m și unul mai lung de 90m.
În plus, vor fi terenuri de minifotbal și baschet și un labirint natural cu suprafața de 920 mp unde se va amenaja cu vegetație în scopul recreării și relaxării, astfel încât să se creeze trasee interesante.

Tot prin acest proiect se amenajează o pistă de alergare de 307,56 mp, alei din pavele inierbate sunt prevăzute în următoarele zone: alei plimbare , alei de acces la zona sport și la paintball, alei loc de joaca și alei de pământ pentru Mountain-bike.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad