Connect with us

National

Caz de coronavirus confirmat la Suceava

Published

on

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia – Italia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare, a fost confirmat că este infectat cu coronavirus.

Conform unui comunicat al Grupului Strategic de Comunicare din cadrul Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, secţia de Boli infecţioase, în data de 2 martie, cu simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus. Pacientul prezenta febră, frisoane şi a rămas internat. Având în vedere simptomele și istoricul de călătorie în Italia, pacientului i s-au recoltat probe pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, astăzi după amiază, la ora 18.20, ambulanța specială a ISU a plecat cu pacientul la Iași, unde era așteptat la Clinica de Boli Infecțioase, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Pacientul din Suceava este al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România.

Sursa: Monitorul de Suceava

Sursa foto: Realitatea de Suceava

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad