Connect with us

Educatie

Au început înscrierile în clasa pregătitoare

Published

on

Începând de astăzi și până pe 23 martie se fac înscrierile pentru clasa pregătitoare. Părinții trebuie să completeze, online sau la școala pe care o doresc pentru copii, cererile-tip de înscriere.  Listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate, la școli, pe 1 aprilie 2020.

Gabriel Hârtie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, a precizat că a transmis tuturor unităților de învățământ procedura de înscrie și distribuire a elevilor pe clase. S-a decis ca elevii să fie distribuiți în ordine alfabetică, începând cu clasa pregătitoare A, B şi aşa mai departe.

În clasa apregătitoare vor intra copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad