Connect with us

Administratie

AUTOBUZE ÎN LEASING OPERAȚIONAL. Afacere păguboasă pentru Primăria Botoșani și Eltrans sau tun financiar

Published

on

Președintele Organizației Municipale Botoșani a Partidului Pro România critică decizia Primăriei Botosani de a achiziționa autobuze, în leasing operațional.

În urmă cu câteva zile, la sediul Primăriei Botoșani s-a semnat contractul de  achiziție în leasing operațional a nouă autobuze care vor înlocui tramvaiele în municipiul  Botoșani, pe o perioadă de minim cinci ani. Reprezentanții Partidului Pro România consideră că este o greșeală ceea ce au făcut reprezentanții primăriei și sunt nemulțumiți că se vor aduce în Botoșani autobuze diesel în condițiile în care toată Uniunea Europeană investește în transportul electric.

“O soluție de moment găsită de municipalitate a fost achiziția de autobuze. Este o achiziție de nouă autobuze tucești, autobuze diesel. Toată Uniunea Europeană își concentrează forțele spre o politică eco și vrea transport electric iar noi trecem la un leasing operațional pentru autobuze diesel. În ce măsură această achiziție s-a făcut înțelept și în interesul cetățenilor? Această achiziție este făcută pe cinci ani și se speculează că este posibilă prelungirea până la șapte ani. Nimeni nu face leasing operațional pe cinci sau șapte ani. Leasingul operațional este o facilitate de care se poate beneficia și se recomandă pentru o perioadă de doi, maxim patru ani. Leasingul operațional asigură întreținerea și reparația autobuzelor. Se va ocupa de repararea lor firma mamă dar va trimite facturile către municipalitatea Botoșani. Prin leasingul operațional se acoperă este la fel de bine acoperit prin garanție și asigurare pe un leasing operațional normal. La sfârșitul contractului, autobuzele nu vor rămâne la noi ci vor fi luate de către cei la care noi plătim acum 162.000 lei lunar. Încasările societății Eltrans sunt de 240.000 lei lunar iar cheltuielile cu leasingul operațional vor fi minim 162.000 lei lunar”, a declarat Mihaela Vasilică.

Potrivit reprezentanților primăriei, în varianta optimistă, autobuzele vor ajunge la Botoșani, la jumătatea lunii mai. Conform contractului, termenul de livrare este de 150 de zile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )