Connect with us
banner ad

Administratie

Primarul Cătălin Flutur a fost achitat în dosarul de corupție deschis de DNA

Published

on

Magistrații Curții de Apel Suceava au respins apelul făcut de procurorii DNA în dosarul în care erau judecați primarul Cătălin Flutur și alți patru angajați ai Primăriei Botoșani.

După mai multe amânări, în cursul zilei de astăzi, Curtea de Apel Suceava a dat verdictul în procesul pe care îl avea primarul Cătălin Flutur.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava împotriva sentinţei penale nr. 51 din 19.04.2019 a Tribunalului Botoşani. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ședință publică, azi 26.02.2020”, se precizează pe site-ul Curții de Apel Suceava.
Procurorii DNA Suceava au decis trimiterea în judecată a primarului Cătălin Flutur și a altor patru angajați din Primăria Botoșani pentru infracțiuni de corupție. În aprilie 2019, magistrații Tribunalului Botoșani au dispus achitarea inculpaților.

“Achită pe inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Achită pe inculpata Zăiceanu Adriana pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Achită pe inculpatul Puiu Constantin-Cezar pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Achită pe inculpata Gontiniac Mihaela pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Achită pe inculpatul Apostu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Constată că în cauză nu există constituire de parte civilă, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Botoşani neformulând pretenţii financiare în cursul procesului penal. Dispune revocarea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la data de 15 martie 2017 asupra bunurilor mobile/imobile aparţinând inculpaţilor. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei minute. Pronunţată în şedinţa publică din 19 aprilie 2019”, se preciza în sentința Tribunalului Botoșani. Procurorii DNA Suceava au făcut apel dar magistrații Curții de Apel Suceava au menținut hotărârea de la Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )