Connect with us

National

Tigările mentolate dispar din România. Când intră în vigoare directiva europeană

Published

on

Tigările mentolate dispar de pe piața din România în următoarele 3 luni. Ele nu se vor mai comercializa în țară începând din data de 20 mai 2020.

Tigarile mentolate si cu capsule nu vor mai putea fi comercializate in Romania incepand cu 20 mai 2020, producatorii si comerciantii avand obligatia sa se asigure ca pana la aceasta data niciun pachet din aceasta categorie nu va mai exista pe piata.

Interdictia de a comercializa tigari mentolate este una dintre masurile prevazute de Directiva Europeana a Tutunului, transpusa si in legislatia din Romania.

Marii producători și comercianții au obligația să se asigure că în data de 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate nu va mai exista la vânzare în România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului.

Un expert din cadrul Ministerului Sănătății explică faptul că prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. În pus, prin aromele „prietenoase”, aceste produse din tutun favorizează debutul fumatului.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad