Connect with us

Evenimente

Produse alimentare și sucuri retrase de Protecția Consumatorilor din magazinele aflate în incinta școlilor

Published

on

În baza Parteneriatului încheiat între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, ieri, comisarii din cadrul CRPC București-Ilfov au controlat un număr de 32 societăți comerciale în vederea verificării modului în care se respecta prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor de pe raza Municipiului  București.

Ca urmare a deficientelor constatate s-au aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și 3 avertismente. Totodată,  s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kg produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolata, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5 587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahar ridicat, în valoare de 5016 lei.

”Verificările au pornit de la premisa importanţei educării micilor consumatori cu privire la un stil de viată sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, și totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă”, a spus Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad