Connect with us

Sanatate

Este oficial: a fost declarată epidemie de GRIPĂ în România

Published

on

A fost declarată oficial epidemie de gripă în țară. Anunțul a fost făcut, astăzi, de autorități.

Potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile, în săptămâna 27.01.2020 –02.02.2020, s-a inregistrat o crestere foarte mare (de peste 99%) a numarului de imbolnaviri fata de nivelul asteptat (media aritmetica a numarului de cazuri raportate in trei saptamani anterioare), activitatea gripala a evoluat cu intensitate inalta, cu extindere nationala, raportandu-se un numar apropape dublu de gripe clinice comparativ cu saptamana precedenta, iar rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. In consecință, s-a concluzionat că gripa evoluează epidemic.

Au fost raportate la nivel national 7022 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii, un numar aproape dublu fata de cele raportate in saptamana precedenta (3645) si fata de cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent S 05/2019 (3455 cazuri).

La  nivel  national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii  acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (145.622) si cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (102.981).

Au fost raportate 38 de cazuri de Infectii  Respiratorii  Acute  Severe  (SARI), cu 23 mai multe (de 2,5 ori mai multe) fata de  saptamana precedenta si cu 42 mai putine (de 2 ori mai putine) fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

De la inceputul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 18 decese confirmate cu virus gripal.

Tot mai multe decese din cauza nevaccinării împotriva gripei

Ultimele două persoane care au decedat din epdemiei de gripă sunt un copil de un an şi jumătate, din Neamț, și o femeie de 49 de ani, din Mureș. Acestea erau nevaccinate antigripal.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad