Connect with us

Administratie

Centru cultural cu cinematograf și săli de spectacole în orașul Ștefănești

Published

on

Un proiect depus în urmă cu trei la Ministerul Dezvoltării a primit abia acum aprobarea iar în vara acestui an vor începe lucrările. Va fi o reabilitare și extindere a cinematografului din Ștefănești, o clădire construită în 1930 și care stă în paragină de peste 25 de ani.

Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești, spune că a fost semnat contractul de finanțare și că în perioada imediat următoare se va realiza licitația pentru desemnarea firmei care va executa lucrările.

“Proiectul a trecut de toate comisiile, am predat amplasamentul la CNI și așteptăm să înceapă lucrările. Nu va fi doar un cinematograf ci un centru cultural cu șase săli. Una pentru cinematograf, două pentru spectacole și alte activități culturale, o sală de cursuri, plus săli de ședințe și alte spații. Va fi parter plus trei etaje, suprafața construită depășește 1200 de metri pătrați. Investiția este de 13 milioane de lei cu tot cu dotări și va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Un centru cultural era necesar pentru comunitatea din Ștefănești. Proiectul este depus din 2017 dar abia acum s-a deblocat. Din discuțiile avute la CNI, proiectarea este făcută, urmează licitația pentru execuție și în vară vor începe lucrările”, a declarat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

În afara acestui centru cultural, Primăria Ștefănești mai are în derulare proiecte de peste 25 de milioane de lei. Este vorba de un proiect social finanțat din fonduri europene (15,4 milioane lei), modernizarea drumurilor de interes local (7,2 milioane lei), înființarea unui centru de zi (3,1 milioane lei), reabilitarea căminului cultural Bobulești (2,6 milioane lei) plus realizarea unui centru medical.

 

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )