Connect with us
banner ad

Politica

Liberalii au ambiții mari: “Scopul este de a câștiga totul în acest an”

Published

on

După trei decenii în care social democrații au câștigat majoritatea alegerilor organizate în județul Botoșani, liberalii vor să profite de conjunctura de pe plan național și să câștige atât alegerile locale cât și cele parlamentare.

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, va fi candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean. Singura necunoscută rămâne dacă președintele Consiliului Județean va fi ales de cetățeni sat de consilierii județeni.

“Conform statutului PNL, candidaturile pentru Consiliul Județean și primăria reședință de județ se stabilesc în Biroul Executiv Național. Noi facem propunerile de la Botoșani. Scopul PNL este de a câștiga totul în acest an. În acest context, vom lua cele mai bune soluții. Vă pot confirma că în urma sondajelor care s-au făcut, spre direcția asta tind lucrurile”, a spus Costel Șoptică.

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean susțin că în perioada imediat următoare se va clarifica modalitatea de vot.

“Eu mi-aș dori să conducem Consiliul Județean printr-o majoritate liberală. Așa cum stau lucrurile în acest moment, cred că votul din rândul consilierilor județeni este unul mai echitabil. Dacă s-ar merge pe vot uninominal, ar trebui să fie dindouă tururi. Guvernul Orban și-au asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Clarificarea lucrurilor la Consiliul Județean se va face printr-o ordonanță de urgență”, a adăugat Șoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )