Connect with us

Doina Federovici atacă PNL-ul: “O adevărată bătaie de joc la adresa botoșănenilor”

Published

on

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că liberalii își bat joc de botoșăneni și de toți locuitorii din regiunea Moldovei prin amânarea și anularea nejustificată a investițiilor în modernizarea drumurilor.

La întrebarea transmisă de mine cu privire la termenul de începere a lucrărilor pentru modernizarea drumului Botoșani Târgu-Frumos, domnul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a transmis un răspuns care reprezintă o adevărată bătaie de joc la adresa botoșănenilor. A copiat două paragrafe de text din normele și procedurile ministerului fără a indica concret data la care vor începe lucrările. Să vă fie rușine că ați mințit botoșănenii și nu sunteți în stare să finalizați ultima etapă a procesului derulat de guvernarea PSD pentru modernizarea celui mai important drum național care traversează județul Botoșani. Guvernarea PSD a făcut toate demersurile privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, finanțarea lucrărilor și organizarea licitației. La fel ați făcut și cu alocarea banilor pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești DN 29D. Din cauza incompetenței de care ați dat dovadă nu ați inclus în Bugetul pentru anul 2020 sumele necesare modernizării acestui drum. Contractul pentru realizarea lucrărilor nu a fost semnat nici până în ziua de astăzi”, a declarat Doina Federovici.

Liberalii au anulat proiecte vitale de autostradă atât pentru Moldova, cât și pentru Transilvania.

Guvernul Orban a sfidat nevoia urgentă a țării de a avea cât mai rapid autostrăzi. Au fost aruncate la coș contractele pentru începerea lucrărilor la autostrada Târgu-Neamț-Iași-Ungheni și la autostrada Comarnic-Brașov. PNL face dovada demagogiei sale găunoase. Liberalii au anulat proiecte bune pentru țară doar pentru că au fost ale PSD, dar nu au pus nimic în loc! Din populism și necunoaștere, Guvernul liberal a răpit orice speranță rezonabilă, de a avea o autostradă pe care să se circule din Moldova către Transilvania și din București către Brașov, în următorii 10 ani. În schimb, capetele luminate ale liberalilor le-au propus românilor folosirea unor drumuri forestiere sau a unor drumuri militare, neasfaltate, ca soluții pentru descongestionarea traficului”, a subliniat președintele PSD Botoșani.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a anunțat pe români că, în guvernarea PNL, drumul de la Bucureşti la Brașov va dura 17 ore. Bode estimează finalul acestui coşmar, abia în anul 2026. Motivul este simplu. Guvernul a anulat procedurile pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, în Parteneriat Public Privat, realizat de PSD. La fel a procedat PNL și în cazul autostrăzii Unirii.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )