Connect with us

Evenimente

Reacția fostului șef al IPJ Botoșani după ce a fost declarat nevinovat: “Mă voi strădui ca turnătorii să răspundă”

Published

on

După aproape cinci ani de cercetări, Cristian Cucoreanu, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a fost declarat nevinovat. Anchetatorii nu au putut proba faptele pentru care l-au ridicat din sediul IPJ.

Cristian Cucoreanu a avut o reacție dură după ce a scăpat de toate acuzațiile. Nu a dat nume dar a făcut referire la un fost ofițer din cadrul IPJ Botoșani care a depus denunțul la DNA și care a vrut să îi ia locul la conducerea instituției.

“Cred că în România, această Constituție trebuie respectată și plecând de la art. 16 – “nimeni nu este mai presus de lege”, sper și mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă! Mă refer aici atât la turnătorii oficiali din dosar cât și la cei neoficiali, care se cred anonimi și cerșesc acum locuri pe la politicienii botoșaneni sau prelungiri de activitate în funcții publice. Toată lumea mă întreabă, “De ce s-a întâmplat asta?”…  Este cert, că jigodiile care au orchestrat această mizerie, au un singur crez – BANUL, iar ei nu-l puteau obține fără înlăturarea mea. În Poliție poți face carieră (să ocupi funcții), dar nu poți să faci și bani, iar dacă le faci pe amândouă, atunci e clar că nu le poți face respectând legea. Eu mă rog,  ca Dumnezeu să le dea după suflet și minte, tuturor care au legătură cu acest dosar și după cum au știrbit, adevărul, onoarea și demnitatea”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, Cristian Cucoreanu.

Pe data de 5 mai 2015, procurorii DNA Suceava au descins la sediul IPJ Botoșani, făcând un număr de șapte percheziții. După aproximativ două ore, Cristian Cucoreanu, șeful de atunci al IPJ Botoșani, a fost dus la audieri la sediul DNA Suceava. La scurt timp a părăsit sediul IPJ Botoșani si Adrian Osolinschi, șeful Serviciului Resurse umane, tot cu aceeași destinatie. Cei doi erau acuzați de abuz în serviciu. Ancheta procurorilor DNA a vizat modul în care a fost numit în funcţia de ofiţer la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, inspectorul principal Cristian Şuhan. Totul a pornit de la un ofițer al IPJ Botoșani care ulterior a încercat să ocupe funcția de șef al acestei instituții.

În 2017, Cristian Cucoreanu a scăpat de acuzația de abuz în serviciu iar la începutul acestui an, anchetatorii au decis că fostul șef al IPJ Botoșani nu a comis nicio infracțiune și că este nevinovat. Cristian Cucoreanu a fost nevoit să se retragă din Poliție, el fiind în prezent lector la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad