Connect with us

National

Alertă globală. Un nou virus din China face ravagii. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Rata mortalității este foarte mare

Published

on

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș, a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă cel mai nou coronavirus, identificat în China.

”Această familie a coronavirusurilor pot genera oricând o întorsătură neașteptată a unei infecții banale. În momentul de față ne-am pregătit la nivelul institutului cu o unitate care să izoleze pacientul. Dar acum, cu avioanele care circulă mereu, transferul virusului nu mai reprezintă o problemă. Interesant este că la o populație de circa 11 milioane a generat doar 41 de infecții. Acest lucru ne spune că acest nou virus nu și-a căpătat toate valențele pentru posibilitatea apariției unei pandemii. Rata de mortalitate este foarte mare, toată lumea trebuie să fie cu arma la picior” a spus Adrian Streinu-Cercel la ”Punctul de întâlnire”.

Acesta a explicat că măsurile de prevenție sunt cele clasice în cazul pacienților, inclusiv o atenție sporită la igienă.

”Măsurile de prevenție sunt cele clasice. Aceste virusuri pleacă de la animale. Primele simptome sunt clasice, de gripă, abia după aceea apar complicațiile” a spus Adrian Streinu-Cercel.

Familia coronavirusurilor include un număr mare de virusuri care pot provoca cel mai adesea forme uşoare de boală la om, însă unele dintre ele, precum SARS, sau MERS (sindrom respirator din Orientul Mijlociu) au condus la epidemii grave.

Citește mai mult pe ANTENA3

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad