Connect with us

Administratie

Achiziționarea casei Ankele se amână până la realizarea unei expertize: “Sunt informțații că ar fi alt proprietar pe subsol”

Published

on

De mai bine de doi ani se tot vorbește despre achiziționarea casei Ankele de către Primăria municipiului Botoșani dar sa bătut pasul pe loc și nu au fost începute demersurile.

Primarul Cătălin Flutur aruncă vina pe consilierii PSD în timp ce viceprimarul Cosmin Andrei susține că nu a fost realizată expertiza pentru ști ceea ce se cumpără.

“Acest imobil emblematic ar trebui cumpărat. A fost aprobată o hotărâre de principiu dar s-a pus condiția de a se realiza o expertiză. Din păcate, de doi ani nu s-a realizat expertiză la casa Ankele. Vrem să avem certitudinea că nu cumpărăm un imobil în clasa unu de risc seismic sau care necesită investiții fabuloase. Vrem să știm în detaliu ceea ce cumpărăm, dacă prezintă pericol la risc seismic, dacă necesită reparații substanțiale, dacă cel care vinde este proprietar și pe subsol. Sunt informțații că ar fi alt proprietar pe subsol. Aceste lucruri puteau reieși dintr-o expertiză. Din păcate, nu s-a realizat această expertiză. Faptul că nu s-a făcut o astfel de expertiză care ar fi costat 20.000 de lei, ridică anumite semne de întrebare. Noi suntem de acord cu achiziționarea casei Ankele dar să avem această expertiză”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Casa Ankele din Centrul Istoric a fost construită în 1836 și este una dintre cele mai valoroase clădiri ale municipiului Botoșani. A ajuns într-un stadiu avansat de degradare iar reprezentanții primăriei au decis să o achiziționeze, să o reabiliteze și să o pună în valoare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )