Connect with us

Politica

PNL susţine organizarea alegerilor anticipate

Published

on

Partidul Naţional Liberal este în favoarea organizării alegerilor anticipate, context în care o comisie formată din lideri ai partidului va investiga posibilităţile reale de desfăşurare a acestora şi va purta discuţii exploratorii cu toţi partenerii politici pentru a vedea cum se poziţionează aceştia, a declarat luni premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, după Comitetul Executiv al liberalilor.

“Am avut o discuţie legată şi de o posibilă organizare de alegeri anticipate. Se ştie foarte clar – poziţia PNL este o poziţie în favoarea organizării alegerilor anticipate. Va fi, în schimb, necesar să pregătim foarte bine derularea acestei proceduri. În acest sens, am stabilit o comisie formată din subsemnatul, ca preşedinte al PNL, doamna prim-vicepreşedinte Raluca Turcan şi domnul secretar Robert Sighiartău, ca să investigăm posibilităţile reale de organizare a alegerilor anticipate, să purtăm discuţii exploratorii cu toţi partenerii politici pentru a vedea exact care e poziţia fiecăruia privitor la această procedură de organizare a alegerilor anticipate”, a precizat Orban.
El a adăugat că, în acest sens, va comanda şi o analiză sociologică amplă, în condiţiile în care, spune premierul, ”guvernarea este extrem de dificilă cu actualul Parlament”.
“Pentru a putea ajunge la anticipate suntem încă într-o analiză, m-am decis să şi comandăm o analiză sociologică amplă pentru a vedea exact care este opinia oamenilor pentru că noi ţine cont în mare măsură de ceea ce îşi doresc românii. Este clar că o guvernare este extrem de dificilă cu actualul Parlament care este încă oglinda votului dat de oameni în decembrie 2016 şi care păstrează ca principal partid reprezentat în Parlament PSD-ul, care foloseşte toate tertipurile, procedurile şi manevrele posibile pentru a sabota guvernarea şi pentru a încerca să împiedice adoptarea unor acte normative importante sau să tergiverseze intrarea în vigoare a unor acte normative importante. De asemenea, să adopte propuneri legislative care să creeze efecte negative în economie şi în societate”, a susţinut Orban.

Citește mai mult RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad