Connect with us

National

Proteste în marile oraşe americane: Nu vrem război cu Iranul!

Published

on

Manifestanții din zeci de orașe din SUA s-au adunat sâmbătă pentru a protesta faţă de uciderea de către administrația Trump a generalului iranian Qasem Soleimani și a deciziei de a trimite mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, relatează Associated Press.

Peste 70 de proteste au fost organizate de CODEPINK și Act Now to Stop War and End Racism, o coaliție anti-război din SUA, împreună cu alte grupuri.

De la Tampa la Philadelphia și de la San Francisco până la New York, protestatarii au purtat însemne și au scandat sloganuri anti-război.

Președintele Donald Trump a ordonat atacul aerian de vineri în apropierea aeroportului internațional din Bagdad, în care a fost ucis generalul Qasem Soleimani, șeful Forței de elită a Iranului Quds, care a fost acuzat de atacuri asupra trupelor americane și a aliaților americani cu zeci de ani în urmă.

Iranul a promis răzbunare, ridicând temerile unui război total, dar nu este clar cum sau când ar putea veni un răspuns.

Organizatorii protestului au declarat că administrația Trump a început în esență un război cu Iranul, prin asasinarea lui Soleimani, scrie Mediafax.

La Miami, s-au adunat aproape 50 de protestatari. Șoferii au auzit oameni care strigau: „Nu mai sunt crime de drone”, „Vrem pace acum” și „Ce vrem? Pacea în Iran. ”

Câteva sute de manifestanți s-au adunat sâmbătă în Times Square scandând „Fără dreptate, nicio pace, SUA din Orientul Mijlociu!”

Citește mai mult pe DIGI24

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad