Connect with us

National

Salarii uriașe pentru politicieni. Cât câștigă Iohannis și Orban după recalculare

Published

on

Pentru politicieni, noul an începe cu semne bune. A crescut salariul minim, au crescut și salariile lor. Deși Guvernul a intenționat să plafoneze veniturile demnitarilor, legea care prevedea acest lucru a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională.

Așadar, odată cu majorarea salariului minim, au fost recalculate și salariile demnitarilor. Dacă CCR nu se va pronunța asupra acestei legi, cel puțin în ianuarie, toți demnitarii vor primi salarii mai mari.

Președintele Klaus Iohannis va avea, începând cu această lună, un salariu de 27.000 de lei.

Urmează premierul Victor Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului. Toți vor băga în buzunar cu 1.000 lei în plus în fiecare lună.

Nici Patriarhul Daniel nu se poate plânge. Salariul acestuia va crește până la peste 25.000 de lei pe lună.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan va primi o majorare de 940 de lei, iar ceilalţi miniștri de 921 de lei. Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, va avea un salariu de 22.300 de lei. Nici aleșii poporului nu sunt ocoliți. Fiecare senator și deputat va beneficia de o creştere netă de 789 lei.

Începând cu prima zi a acestui an, salariul minim a crescut de la 2.080 lei la 2.230 lei. Acest lucru înseamnă un plus de 150 lei la salariul brut, ceea ce se traduce într-o majorare netă de 83 lei.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad