Connect with us

Cultura

S-a umplut centrul Voronei. Mascați, căiuți, urși, daci și… mașina lui Dincă FOTO&VIDEO

Published

on

Tradiția se păstrează la Vorona iar când vine vorba de datini și obiceiuri de iarnă, oamenii din această comună știu cel mai bine să se organizeze și să facă un spectacol care an de an atrage sute de privitori.

În această dimineață, ceata de urători și mascați s-a adunat în centrul Voronei și a plecat la urat. Prima oprire a fost la fabrica omului de afaceri Cornel Șfaițer, cel care de ani buni se implică atât financiar cât și logistic în organizarea Festivalului de Datini și Obiceiuri. I-a întâmpinat pe urători într-o ținută tradițională, a făcut fotografii și a dansat cu ei. De aici, mascații, dacii, căiuții și toți ceilalți au plecat spre centrul comunei unde erau sute de oameni adunați să asiste la paradă și la spectacolul organizat pe scenă. Chiar dacă în loc de zăpadă a fost ploaie, oamenii  nu au plecat ci au preferat să urmărească festivalul.

„Este cea mai frumoasă zi din an. De mic copil am fost alături de voroneni, de botoșăneni. Este un eveniment deosebit. Este o zi mai specială pentru noi și pentru mine care țin la tradiție și la locurile natale. Vreau să urez un an mai bun tuturor românilor și botoșănenilor, suporterilor botoșăneni, suporterilor de la Sf. Gheorghe”, a spus Cornel Șfaițer.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad