Connect with us

Administratie

Reacție întârziată a prefectului și a autorităților județului

Published

on

Noul prefect al județului Botoșani, șefii Consiliului Județean și drumarii au fost lipsiți de reacție la prima ninsoare mai serioasă din această iarnă. Deși se știa de vreo trei zile că județul Botoșani intră în Cod Galben de ninsoare și vânt, aceștia au fost nepregătiți.

Deși ninsoarea a început de ieri și se știa că nu există un contract pentru deszăpezirea drumurilor naționale, Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani, a organizat abia astăzi la ora 11.00 o „ședință operativă” cu vreo câțiva șefi de instituții.

Ulterior, a anunțat că situația este sub control și că nu se impune blocarea drumurilor. De la o oră la alta, pe drumurile naționale și județene se circula din ce în ce mai greu, drumul Botoșani – Săveni era blocat, la Buda nu se putea urca iar în multe zone oamenii ne-au spus că nu s-a intervenit nici măcar cu material antiderapant. La Gulioaia, mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Noroc că au intervenit angajații primăriei Dângeni și pompieri care după mai multe ore de muncă au salvat oamenii rămași blocați în mașini.

Abia în această seară, pe la ora 19.00, prefectul județului Botoșani a decis să meargă personal pentru a verifica situația și a anunțat că sunt pregătite pentru a pleca pe traseu încă 3 autospeciale. Acestea vor ajunge în zonele Trușești, ieșirea spre Iași și Săveni.

La final de decembrie și cu un Cod Galben anunțat de vreo trei zile, autoritățile județului au fost luate prin surprindere. Inclusiv la capitolul comunicare, reprezentanții Prefecturii au avut mari probleme și nu cunoșteau ce se întâmplă în zonele județului Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad