Connect with us

National

Doar 43 kilometri de autostradă în 2019

Published

on

Patruzeci și trei de kilometri de autostradă în douăsprezece luni. Atât s-au putut deschide anul acesta. Asta deși, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a cheltuit în acest an peste un miliard de euro. Cu toate acestea a dat spre folosință doar loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva. În același timp, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea că românii vor circula pe 100 de kilometri noi de autostradă în 2019. În acest moment, în total, reţeaua de autostrăzi din România măsoară 850 de kilometri.

În luna august a acestui an, a fost dat în circulaţie, lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva ce cuprinde sectorul de 22 de kilometri dintre localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara. Acesta este parte integrantă a coridorului 4 Pan european.
Cel mai proaspăt tronson deschis este lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 de kilometri, care a fost dat în exploatare pe 23 decembrie, însă cu restricţii. Viteza maximă permisă este 80 km/oră iar tonajul nu poate depăşi 7,5 tone.

Trebuie menționat că, CNAIR a refuzat în vară să deschidă circulaţia pe 21 de kilometri dintre Ilia şi Holdea pe motiv că lucrările făcute de constructorul spaniol prezentau ,,degradări în evoluţie şi nu permiteau deschiderea traficului în condiţii de confort și siguranţă”. Potrivit datelor de pe site-ul CNAIR, valoarea lucrării de proiectare şi execuţie a lotului 3 este de 580 de milioane de lei fără TVA.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad