Connect with us

National

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun. În ce zone va ninge ca în poveşti

Published

on

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în general slabe pe arii extinse în vest și în sud-vest, local în centrul și în nordul țării și pe spații mici în rest.

Vor fi mai ales ploi, iar în Maramureș, Transilvania, zona de deal din Banat și Crișana și izolat în nordul Moldovei trecător vor fi precipitații mixte. În cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în Carpații Meridionali, va ninge.

DUMINICĂ / Vremea va deveni în general închisă, dar valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele caracteristice datei. Aria ploilor va fi în extindere, astfel că acestea se vor semnala ziua în jumătatea de vest a țării, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. În zona montană înaltă treptat vor predomina precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă peste 15…20 l/mp, cu o probabilitate mai mare în zona Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăși 80….90 km/h pe creste, iar la cote mai reduse și în vest, sud-vest și extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Izolat va fi ceață.

LUNI / Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste cele normale pentru această perioadă, în special în est și sud-est. Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, dar mai frecvent și pe arii extinse în regiunile vestice și nord-vestice unde local se vor acumula cantități de apă mai însemnate. La munte treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în vestul Carpaților Meridionali, în Munții Banatului și în Munții Apuseni. Trecător, în partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitații mixte și în zonele joase de relief, cu precădere din Transilvania și Maramureș. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…90 km/h spulberând sau viscolind ninsoarea, iar temporar și la cote mai reduse și în vest și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade. Izolat va fi ceață.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad