Connect with us

Economic

Dispar contribuţiile aferente unui salariu minim pentru joburile part-time

Published

on

Camera Deputaţilor va elimina, tot astăzi, prevederea potrivit căreia contribuţiile şi impozitele pe un job part-time erau calculate şi plătite pentru un salariu minim pe economie.

În România sunt în jur de 300.000 de joburi part-time. Deşi unii aplaudă măsura, angajaţii vor avea de suferit la pensie din cauza contribuţiei slabe.

„Propunem eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, care ţine de o decizie discreţionară a guvernului“, arată expunerea de motive a unui act normativ care a trecut ieri fără probleme de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi va fi supus astăzi votului plenului. Specialiştii în piaţa muncii aprobă această măsură. Oana Botolan Datki, SEE managing partner al companiei cu activităţi în sectorul resurselor umane CTeam Human Capital, a spus:

„E minunat. În ultimii ani, cuvântul de ordine este flexibilitate. Toate companiile oferă flexibilitate şi mai există o tendinţă care este în creştere. În Europa de Vest, în Marea Britanie, de exemplu, 40% din forţă de muncă nu este angajată full-time. Sunt o sumă de factori care, puşi cap la cap, conduc la o astfel de realitate: nu există suficienţi candidaţi să ocupe diferite posturi, sunt domenii cu o fluctuaţie foarte mare; vin la angajare oameni tineri, oameni care nu stau foarte mult, studenţi, elevi, care lucrează pe perioada studiilor, iar jobul acela nu are cum să fie ocupat full-time”.

Citește mai mult pe Ziarul Financiar

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )