Connect with us

Administratie

Nu toți au fost nepregătiți la prima ninsoare. O primărie are utilaje mai bune decât DRDP Iași sau DJDP Botoșani FOTO

Published

on

Primăriile din județul Botoșani au început să investească în utilaje performante pentru a putea deszăpezi drumurile. Primarii s-au săturat să tot aștepte ca DRDP Iași ori DJDP Botoșani să-și facă treaba și au preferat să investească în utilaje cu care pot deszăpezi toate drumurile din comune și orașe.

De multe ori, utilajele achiziționate de primării intervin și pe drumurile județene și naționale deoarece DRDP Iași și DJDP Botoșani nu sunt în stare să deszăpezească.

De curând primăria Pomârla și-a achiziționat încă un utilaj cu care poate interveni inclusiv în zonele greu accesibile. A investit aproximativ 150.000 de euro dar primarul Dumitru Chelariu spune că merită. Utilajul a fost testat ieri, la prima ninsoare din această iarnă.

“Ne bucură foarte mult noua achiziție făcută prin programul PNDR, Galul Codrii Herții. Mă refer la un utilaj multifuncțional dotat cu lamă pentru deszăpezire și retroexcavator, plus alte atașamente. Putem spune că iarna nu ne-a prins nepregătiți. Acest utilaj multifuncțional, un tractor de 250 de cai putere, poate interveni în zona colinară, pe orice drum. Până acum, făceam deszăpezirea cu buldoexcavatorul dar în zonele de pantă, în zonele dificile, nu se putea intra. Am optat pentru acest utilaj care poate interveni pe orice drum și în orice condiții. Avem și o lamă de deszăpezire reglabilă cu care se intervine. Avem material antiderapant. Am cumpărat și o remorcă cu capacitatea de 15-19 tone. Este un utilaj pe care îl putem folosi atât la deszăpezire cât și la celelalte lucrări pe care le avem în comună. Săptămâna aceasta ne vine și o lamă tip greder din Ungaria cu care vom putea reprofila drumurile. Tractorul a fost achiziționat prin GAL cu suma de 80.000 de euro, fără TVA. Remorca, grederul și celelalte atașamente au mai costat aproximativ 70.000 de euro. Nu suma este importantă ci utilitatea”, ne-a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad