Connect with us

Administratie

Proiect de 2 milioane de euro blocat de aproape cinci ani. Ar putea aduce mii de turiști în judeșțul Botoșani VIDEO

Published

on

Un proiect în valoare de 2 milioane de euro stă blocat de câțiva ani. De acest proiect ar urma să beneficieze cinci comune din estul județului Botoșani.

În urmă cu cinci ani, un număr de cinci comune din județul Botoșani au demarat un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de 2 milioane de euro. Cea mai mare sumă urma să intre în comuna Ripiceni pentru realizarea unui sat pescăresc, o plajă, trei pensiuni și ecologizare pe albia Prutului.

Deși proiectul a avut cel mai mare punctaj din țară, el nu a fost demarat nici până în momentul de față. Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, a profitat de vizita noului ministru al Agriculturii în județul Botoșani și i-a solicitat să rezolve această problemă iar finanțarea de 2 milioane de euro să intre în județul Botoșani pentru realizarea investițiilor.

“Cinci UAT-uri ne-am mobilizat acum cinci ani de zile, am depus un proiect, am primit cea mai mare finanțare la nivel național, 65 de puncte din 65, suntem și acum primii pe site-ul Ministerului Agriculturii. De patru finanțări tot ni se spne că finanțarea următoare, că finanțarea următoare. La fiecare finanțare, banii plecau la terțe persoane care nici măcar nu se regăseau pesite. Nici noi nu știm unde și cum plecau banii. Mi s-a promis că voi fi contactat de domnul ministru Oros și mi se va da un răspuns. Să nu uităm că Botoșaniul este al doilea județ din țară în ceea ce privește luciu de apă. Și în zona noastră comunitățile de pescari sunt destul de numeroase și foarte mulțioameni trăiesc din așa ceva. Pentru Ripiceni, avem un sat pescăresc, o plajă, trei pensiuni, ecologizare pe albia Prutului”, ne-a spus Gabriel Talef.

De această finanțare ar urma să beneficieze comunele Ripiceni, Hănești, Dângeni, Mihălășeni și Dobârceni.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )