Connect with us

Politica

Raluca Turcan le dă cu flit liberalilor care vor funcția de prefect: “Dacă ni se umflă venele la gât…”

Published

on

Postul de prefect al județului Botoșani va ajunge la ALDE, indiferent de ceea ce spun membrii PNL Botoșani. PNL trebuie să ofere mai multe funcții de prefecți, subprefecți și secretari de stat formațiunilor care susțin guvernul Orban.

Prezentă la Botoșani, Raluca Turcan a spus că decizia încă nu este luată în ceea ce privește prefectul județului Botoșani dar a recunoscut că PNL are o serie de obligații către ALDE, PMP sau UDMR.

“Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Când se schimbă un guvern, prefectul trebuie să fie schimbat. Nu înlocuim pesediști cu peneliști, dacă peneliștii nu sunt competenți și dacă nu respect legea. Orice numire de prefect trebuie să se facă respectând legislația. Nu este o decizie luată. Am încercat să le transmit colegilor primari că în privința prefectului, nu este o decizie luată. Discuțiile vor fi limpezite în următoara perioadă. În momentul în care am constituit o majoritate parlamentară, am discutat cu partidele care au asigurat susținerea parlamentară și pentru că nu au intrat în guvern, am spus că dacă sunt oameni competenți care îndeplinesc criterii pentru a ocupa anumite funcții, pot să facă propuneri. Că sunt din PMP, ALDE sau UDMR. E foarte posibil să facă astfel de propuneri pentru funcția de prefect la Botoșani”, a spus Raluca Turcan.

“Liderii de partid sunt parte dintr-o echipă. Acestă echipă trebuie să funcționeze în interes public și în respectarea acordurilor politice făcute pentru a susține un guvern. Interesul de a avea președinte de țară, cu un guvern funcțional care să colaboreze cu președintele este atât de mare încât nu se pune problema subminării unor interese ale unor lideri de organizații. Ăsta este procesul pe care avem obligația să-l acceptăm. Suntem oameni politici responsabili. Dacă ni se umflă venele la gât și ne certăm între noi, nu rezolvăm nimic. Liga aleșilor locali poate să facă niște solicitări“, a mai spus Raluca Turcan.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad