Connect with us

Evenimente

27 de kilograme de droguri confiscate de DIICOT

Published

on

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus ieri reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților A.M.A., M.G.V., T.C.A., G.G.L. și Ț.C.G. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În perioada 22 – 23.11.2019, inculpații M.G.V. și T.C.A., împreună cu alte persoane, au transportat din Spania și au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, în vederea comercializării.
Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpații M.G.V. și T.C.A. urmează să introducă în țară droguri de risc, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au organizat o acțiune de prindere în flagrant.
În acest sens, la data de 23.11.2019, inculpații M.G.V. și A.M.A. au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să comercializeze inculpaților G.G.L. și Ț.C.G. cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.
La data de 23.11.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului București, locație din care au fost ridicate în vederea confiscării alte 12 kg de cannabis.
În urma acțiunilor au mai fost ridicate și sumele 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM.
Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro.
La data de 24.11.2019, magistrații Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad